Beeld & geluid

Van alle uitvoeringen in de afgelopen jaren zijn geluidsopnames gemaakt. Daarvan zijn CD’s beschikbaar onder de voorwaarde van ‘controlled circulation’. Ze zijn dus absoluut niet in de handel verkrijgbaar. U kunt uw wensen kenbaar maken via het contactformulier op deze website. CD’s – voor zover nog beschikbaar – kosten inclusief verzendkosten € 15,00 per stuk. In het overzicht van onze uitvoeringsjaren vanaf 1998 kunt u lezen welke Stabat Materversies we hebben gepresenteerd, door welke musici dat is gedaan en/of er nog CD’s van beschikbaar zijn.

Televisie

Van de eerste jaren van onze concert-weekenden zijn opnames gemaakt en uitgezonden door KRO televisie. Deze zijn helaas vanwege auteursrechten) niet beschikbaar. Misschien dat het ons nog eens lukt hiervoor toch een passende oplossing te vinden. Er zijn wel enkele keren korte nieuwsberichten verschenen op Omroep Brabant TV, waarvan hier twee voorbeelden:

 

Drie Stabat Maters tijdens Pasen 2011

Video van generale repetitie Stabat Mater Oirschot 2010

 

Kunstwerk Stabat Mater

Eric van Boxtel (kunstenaar en grafisch ontwerper uit ‘s-Hertogenbosch- bedrijf Dingo Design) maakte dit bijzondere kunstwerk in opdracht van de Stichting Stabat Mater. Dit deed hij bij gelegenheid van de viering van het tien jaar bestaan van onze stichting. Het werk is overhandigd aan componist Daan Manneke op vrijdag 7 maart 2008 in de Petruskerk van Oirschot. Op deze avond was de wereldpremière van zijn compositie, uitgevoerd door Het Brabants Orkest en Brabant Koor, onder leiding van dirigent Louis Buskens.

De kunstenaar heeft zich laten inspireren door de tegenstellingen in het lijdensverhaal. Het beeld van Maria met het lichaam van Christus vormt het hoofdmotief. Door zijn typerende associatieve manier van werken is Eric van Boxtel gekomen tot een kleurrijk geheel. Hierin herkennen we symbolen en fungeert de opgenomen tekst als een patroon om een dynamisch geheel te vormen. Eric van Boxtel maakt gebruik van alledaagse beelden. Inspiratie vindt hij onder andere in typografie, reclame, symbolen. Deze beelden worden vermengd met tekst en wat in hem opkomt aan gedachten of herinneringen om zo een weergave te laten ontstaan met meerdere lagen. Gedurende het proces van de compositie lijkt het of er ook nieuwe betekenissen aan de oorspronkelijke beelden opgeroepen worden.